30 minuter i köket
Nästa vecka är det min tur och har fixat mig ett recept på 30 minuter som jag tipsar om här!
club sandwich med mozzarella & vitlökssås
4 personer
500g kycklingfilé
2msk olivolja
1msk pressad citron
3krm malen svartpeppar
4krm salt
1st pressad vitlöksklyfta
Tillbehör
2st Ciabatta bröd
1st sallad i kruka
2st tomater
1st avokado
125g mozzarella
Vitlökssås
4dl crème fraiche
4msk majonnäs
1tsk salt
2krm vitlökspulver
Blanda samman olivolja, pressad citron, Peppar, salt och pressad vitlök i en skål.
Gör 2-3 tvärgående snitt på varje kyckling filé. Lägg dem i skålen och blanda om.
Gör vitlökssåsen – recept finns längre ner
Skär ciabatta bröden snett så att skivorna blir stora. Grilla dem på båda sidorna tills dem får lite färg.
Ta kycklingfiléerna och stek dem på inte allt för hög värme, 5 minuter på varje sida. Innertemperaturen ska vara ca 68 grader.
Skär tomaterna, avokadon, mozzarellan och salladen medan kycklingen steker.
Lägg upp det stekta brödet på tallrikar och sedan sallad, tomat, mozzarella och avokado, sedan den stekta kycklingen.
Vitlökssåsen
Rör ihop crème fraichen, majonnäsen, saltet och vitlök i en skål. Smaka av innan du serverar i en skål.
Kom ihåg!
Skär upp tomat, avokado & mozzarella relativt platta för att kunna lägga dem på mackan.
Börja med att marinera kycklingen, du ska egentligen marinera dem i 1 till 2 timmar innan du steker dem.
Du kan också grilla brödet och kycklingen ifall du vill ha en snyggare look på den